top of page

Zwangerschapsmassage

Even een ontspannen moment voor jezelf

Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even lekker te ontspannen tijdens je zwangerschap door een bewust momentje voor jezelf te creëren.

Zwangerschap en massage

Massage helpt bij de verlichting van spierklachten die kunnen ontstaan door de dikkere buik en zwaardere belasting van je spieren in je rug, schouders, bekken en benen. 


Gedurende de zwangerschap moeten er meestal veel zaken geregeld worden. Terwijl je buik steeds dikker en zwaarder wordt en je misschien last krijgt van klachten, ben je druk bezig om op je werk en thuis alles in orde te brengen voor de komst van de baby. Hierdoor heb je niet altijd de tijd en rust om voor jezelf te kiezen.


Door de massage kom je echter tot rust en kan je lichaam zich helemaal ontspannen. Hierdoor kun je diep contact maken met de baby. De baby in je buik voelt dat je je ontspant en zal hierop reageren door af en toe te schoppen of door ook te genieten van jouw rust. De massage vormt zo een belangrijk contactmoment tussen moeder en kind 


Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er extra aandacht gegeven aan de rug, het bekken en de schouders, omdat er op deze spieren tijdens de zwangerschap steeds meer belasting komt.

Gedurende de zwangerschap kan het lichaam meer vocht gaan vasthouden. De massage kan ervoor zorgen dat het vocht makkelijker wordt afgedreven.

Na de massage voel je je fitter en zijn je spieren meer ontspannen.

Vergoeding

Wanneer je veel klachten ervaart tijdens de zwangerschap dan kunnen we de massage ook combineren met kinesiologie. Hierbij kijk ik holistisch naar je klachten, dus niet alleen naar je spieren maar ook vermoeidheid, maagklachten oedeem enz,  en geef advies over wat je nodig hebt om je beter te voelen. Het advies kan gaan over vitaminen en /of mineralentekorten, houding, voeding en nog veel meer. 

Tijdens deze massage zal ik ook reflexpunten en acupressuurpunten masseren die je lichaam ondersteunen bij je herstel.


Deze massage wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Check dit voor de zekerheid even bij je zorgverzekeraar.

bottom of page