top of page

Ontspannende Massage

Massage is heerlijk om het lichaam en de geest te ontspannen. Het geeft je energie, je voelt je fitter en het vergroot je lichaamsbewustzijn. Het helpt je om even uit de stress van alledag te stappen en voor jezelf te kiezen om te kunnen opladen.

Vaak komen mensen pas voor een massage wanneer ze al een tijdje spierklachten hebben en vaak moe zijn. Vaak hoor ik dan reacties als:

  " dit is heerlijk en had ik veel eerder moeten doen". 

Herken je dat gevoel? 

Dan is het hoog tijd om even een moment voor jezelf te pakken en te komen genieten.

Je kunt een afspraak maken door te bellen naar 06-52386142 of door een mailtje te sturen naar humanbalance@live.nl

Wat is massage?

Massage is een eeuwenoude techniek om lichamelijke en geestelijke ontspanning te bevorderen. Door druk en wrijving van de handen ontstaat er warmte in het gemasseerde gebied. De bloedcirculatie neemt toe waardoor pijnklachten verminderen en daarmee ook de spanning van de spieren.

Massage geeft het lichaam weer energie doordat stress en spanning verminderen. Tijdens een massage komen endorfine en oxytocine in het lichaam vrij. Deze hormonen zorgen ervoor dat de spieren zich beter ontspannen en dat de bloeddruk daalt. Doordat het lichaam zich weer helemaal kan ontspannen ontstaat er ook mentaal ruimte.            

Het lichaam komt weer in balans.

Kinesiologische massage

In een kinesiologische massage kijk ik niet alleen naar jouw spierklacht, maar naar de gezondheid van je hele lichaam. 

Naast een massage krijg je advies over voeding, je houding, vitamines en mineralen, en over datgene dat verband houd met jouw klacht. Zo helpt de massage om je spierspanning te verminderen en om je beter te voelen. En met het advies kan je tegelijkertijd werken aan het voorkomen van klachten in de toekomst. 


Kinesiologische massage wordt door de meeste verzekeraars vergoed indien je aanvullend verzekerd bent. 

Check dit wel even van te voren bij jouw zorgverzekeraar.  

bottom of page