top of page

Welke voeding past bij mij?

Maart 2019

Dat de schijf van 5 niet voor iedereen werkt wordt nu ook steeds meer door de medische wereld erkent. Veel kleinere klachten als allergieën, chronische vermoeidheid, buikpijn, chronische verkoudheid of huiduitslag worden vaak door een bepaald voedingsmiddel veroorzaakt.


De vraag is alleen : hoe kom je erachter welk voedingsmiddel bij jou de klachten veroorzaakt?


Er zijn diverse eliminatie diëten die je daarbij kunnen helpen, maar het makkelijkste is om het te laten onderzoeken door een Kinesioloog. Vaak kan in het eerste consult al duidelijk worden wat de oorzaak van jouw klachten is en krijg je een persoonlijk advies over de voeding die wel goed voor jou is.

Hormonale klachten bij vrouwen

29 sept 2021


We zijn het als vrouw heel normaal gaan vinden om klachten te hebben gedurende onze cyclus. Krampen, hoofdpijn, rugpijn, zere borsten en/ of moodswings horen er helemaal bij..... Als we moeite hebben met functioneren hebben we het onszelf aangeleerd om een pijnstiller in te nemen zodat we door kunnen gaan met werk, sport en activiteiten. Maar klopt dat allemaal wel?


Nee!


Van nature heb je bij een gezonde menstruatiecyclus bijna geen klachten en zeker geen zware pijnklachten waar je een pijnstiller voor nodig hebt. Ervaar jij heftige klachten? Dan is er een grote kans dat je hormonen uit balans zijn en dat je daardoor deze klachten ervaart. Gelukkig kan je zelf al veel doen om je klachten te verbeteren zoals de juiste gezonde voeding, geschikte beweging en het verlagen van je stressniveau.

In mijn praktijk kan ik je ondersteunen als je meer weten over je hormoonhuishouding en wat jij nodig hebt om je hormonen in balans te brengen. Heb je twijfel of je klachten niet te heftig zijn, raadpleeg dan altijd een arts.


Maatregelen Corona

Maart 2020

Om optimaal bij te dragen aan het herstel van de pandemie maar tevens ook mijn verantwoordelijkheid als therapeut te kunnen blijven uitdragen heb ik goed nagedacht over de volgende maatregelen:

Xeno oestrogenen

Jan 2019

Heb je wel eens gehoord van Xeno-oestrogenen?


Nee? En toch zijn dit heel belangrijke stofjes die een grote verstorende invloed kunnen hebben op de hormoonhuishouding van vrouwen. Lees hier verder
bottom of page