Praktijk Human Balance  - Kinesiologie, Burn-out Coaching & massage
Xeno oestrogenen
Jan 2019
Heb je wel eens gehoord van Xeno-oestrogenen? 

Nee? En toch zijn dit heel belangrijke stofjes die een grote verstorende invloed kunnen hebben op de hormoonhuishouding van vrouwen. 

Xeno-oestrogenen komen voort uit de chemische bewerking van aardolie en zitten in heel veel producten zoals zeep, make-up, kledding, plastic(vooral dun plastic zoals boterhamzakjes), medicijnen, shampoo, schoonwmaakmiddelen, verzorgingsproducten en parfums. Eigenlijk is het in onze maatschappij bijna onmogelijk om er niet mee in aanraking te komen en dat kan nadelige gevolgen hebben voor je hormonen. 

Voor een goede werking van het hormonale systeem in ons lichaam is een balans van de hormonen erg belangrijk. Xeno-oestrogenen verstoren deze balans en kunnen oestrogeendominantie veroorzaken (dat inhoud dat er teveel oestrogenen in het lichaam zijn ten opzichte van de hoeveelheid progesteron). De klachten die hier onder andere uit voortkomen zijn vermoeidheid, depressie, slapeloosheid, laag libido, hoofdpijn, stemmingswisselingen,fibromyalgie, PMS, slecht functionerende schildklier en baarmoederkanker. 

Gelukkig kan je zelf de hoeveelheid xeno-oestrogenen beperken door bewust te kiezen voor biologische producten, voeding met plastic eromheen te mijden (ook plastic flesjes), en te kiezen voor natuurlijke schoonmaakmiddelen en schoonheidsproducten (bijvoorbeeld deo, shampoo en zeepproducten).


Welke voeding past bij mij?
Maart 2019

Dat de schijf van 5 niet voor iedereen werkt wordt nu ook steeds meer door de medische wereld erkent. Veel kleinere klachten als allergieën,chronische vermoeidheid, buikpijn, chronische verkoudheid of huiduitslag worden vaak door een bepaald voedingsmiddel veroorzaakt. 

De vraag is alleen : hoe kom je erachter welk voedingsmiddel bij jou de klachten veroorzaakt? 

Er zijn diverse eliminatie diëten die je daarbij kunnen helpen, maar het makkelijkste is om het te laten onderzoeken door een Kinesioloog. Vaak kan in het eerste consult al duidelijk worden wat de oorzaak van jouw klachten is en krijg je een persoonlijk advies over de voeding die wel goed voor jou is.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint